Utgått på dato

I dag har vi ryddet i matforrådet! Vi har kastet all mat utgått på dato, ikke utgått i går, men for mange måneder siden. Da vi la båten i opplag ga Olav bort alle ferskvarene våre, men «tørrforet» ble ombord, for akkurat da trodde vi at vi skulle tilbake til båten mye raskere enn hva det ble til.

Utgått på dato. Salte kjeks blir et herremåltid for våre «akvariefisk». Under båten «bor» et titalls fisk i påvente av at noe godt går over bord.

Vi har ventet med å kaste, tenkte at det ikke var så farlig om maten smakte litt gammelt. Vi visste jo ikke hvor lett det ville bli å få tak i mat i Tuamotus, og i nødsfall spiser selv fanden fluer.

Brød bakt på to år gammelt hvetemel med anløp til midd smaker rett og slett ikke særlig godt, selv ikke nybakt. All kjeksen smaker heller ikke godt, nå er det bare fiskene rundt båten som anser disse for å være delikatesser.

I Colon, Panama hadde ikke butikken hermetiske tomater på boks, men hermetiske tomater i «plastposer» som vi kjøpte ganske mange av. Vi har spist litt av dem i disse månedene, men var alltid spente på hvordan magen artet seg etter middagen. Det har gått greit, men idag gikk også disse i søpla. Det bestemte vi i går da vi var på Carrefour og så all den deilige maten i hyllene. Vi kom frem til at når vi nå endelig seiler i Stillehavet skal vi unne oss mat vi ikke risikerer å bli dårlige av.

Utgått på dato forlengst. I søpla med det, dessverre.

Noen juicekartonger har foreløpig unngått søpla, men etter en deilig frokost med nybakt brød, fransk paté og ferskpresset appelsinjuice gikk de i bøtta nettopp nå.

Tørrmelken lot seg ikke løse skikkelig opp lenger, rar farge hadde den også fått, så bort med den også. 

Nesten 10 uker gamle Pamplemousse. Skrukkete utenpå, men nesten like fine inni. Til venstre en fersk en til sammenlikning. Fint å fryse ned og bruke i en «braincooler» siden.

Vi hadde noen spanske, portugisiske og franske vinflasker, de hadde holdt seg forbausende godt. Så godt at nå er det nesten tomt i skapet. Treliterne hadde ikke tålt varmen like godt, så de går i sausen.

Fortsatt har vi noen bokser øl kjøpt på alanterhavssiden. Jeg drikker ikke øl, men Olav sier de smaker like godt fortsatt!

De deilige lakrisbåtene hjemmefra som vi hadde lagt til side for en passende anledning ble gitt som premie til 17-mai quiz-vinneren. Det viste seg å være en riktig dårlig gevinst.

Ellers har all hermetikken holdt seg, selvfølgelig, pastaen er det ingen usmak på, men majones, ketchup og andre sauser og supper ligger nå i sorte poser på land.

Fiskedisken på Carrefour med et litt annet utvalg enn hjemme.

Til uken setter vi hengeren på sykkelen og tar et par turer innom Carrefour, fra nå av skal all mat ombord spises før den går ut på dato.